Prokop József, Halászteleki filagória

headerphoto


ÜzenőfalÚj üzenet:
Név:

Üzenet:

A filagória minden elemét a műhelyemben készítettem, majd a helyszínen állítottam össze. A darabokat csapoltam, és facsa-varral fogattam össze. A lócák stabilak, le vannak betonozva, de az asztal kivehető. A filagória mérete, saroktól sarokig. 340 cm


Sikerült szépen összeépíteni a közép részt a tetőszerkezetnek, és ezzel elértem, hogyha valaki felfelé néz, akkor sem kell szégyellni a munkámat. Az egész tetőszerkezetet, az udvaromon szabtam méretre, és ott össze is pakoltam, majd szétszedtem. Az elemeket a helyszínen már könnyebb volt össze állítani.
 

 
Ezen a képen az látható, hogy lett összeépítve az oldal, a tetőszerkezettel. Az illeszkedések csapolva vannak, de ez, el is várható, ha egyszer asztalos módjára van elkészítve.
A nevem Proko József
Telefon; 06/30-32-38-971
Email cím; jzsef.prokop@gmail.com
Üdvözöllek; Ha esetleg nem érdekel ez a rólam szóló írás, nyugodtan kattints rögtön a képekre.
 
Születtem 1960. Február 23. Szikszón
Encsen nevelkedtem, (ez egy kis város, de akkor még falu volt) itt is jártam iskolába.
Nem voltam jó tanuló, hogy miért, nem akarom részletezni, elég annyi, hogy nem teljesen az én hibám. Bennem meg volt a tanulás iránti vágy, de nem jött össze, ahogy szerettem volna.

Sok dologgal foglalkozom, például festegetek is.  (  Festmények, képek  Festmények képek 2 ) Festeni akkor kezdtem el, amikor elolvastam, Dallos Sándor, A nap szerelmese, és az Aranyecset című könyvét, mely kedvenc, és nagyra tartott festőművészről, Munkácsy Mihályról szól.
2002-ben, lerokkantam, ágyhoz, székhez, és mankóhoz voltam kötve, de mivel nem szeretek unatkozni, ki kellett találnom valamit, és akkor kezdtem el számítógéppel festeni. ( Számítógéppel készült képek ) Egy kis programot találtam, (Pixia) ami nagyon megtetszett, az egyszerűsége miatt. De, amilyen egyszerű, annyira nagyszerű is.
Így töltöttem a napjaimat, de egész nap mégsem foglalkozhattam egy dologgal, letöltettem pár könyvet az egyik ismerősömnél, (neki volt Net, nekem akkor még nem,) és elolvastam pár Jókai Mór könyvet (78-at). Majd, hogy még jobban eltöltsem az időt, neki fogtam én is könyvet írni. Így született meg az Örökség című könyvem. ( Könyv, örökség ) Belefogtam más könyvbe is, készül.
Ahogy gyógyultam, (soha nem leszek teljesen egészséges) elkezdtem famunkákat készíteni, főképp ajtókat, polcokat, később már nagyobb dolgokat is készítettem, segítséggel. (A segítség az anyagok forgatása, és emelgetéséről szólt)  így készült el, egy egyszerű filagória, Baktakékre. Később megbíztak egy komolyabb filagória elkészítésével, amit úgy hiszem, szépen megoldottam.
Később, azaz ember, akinek a szebb filagóriát készítettem, megbízott, hogy javítsak fel neki, egy lőcsös szekeret, hogy virágot tudjon rá tenni. A filagória, és a díszszekér is, Mogyoróskán van, egy vendégház udvarán.
Később megkerestek Forró községből, (a szomszéd község), hogy készítsek egy terasz rajzot, helyszín után, majd gyártsam is le. A tulajdonossal állítottuk össze, ami jól sikerült.

 De, ami ezután következett, az jobban gondolkodóba ejtett mind talán az összes többi munkám. Ez a munka egy belső lépcső volt.
Ha ezek után úgy érzed, hogy rám mersz bízni valamilyen munkát, írj, vagy telefonálj.

E-mail; jzsef.prokop@gmail.com
Telefon; 06/30-32-38-971
 

Hozzászólások

Szóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Hozzászólás:


Ingyenes honlapkészítő
  

Ez a weboldal a www.oldalunk.hu honlapkészítővel készült.